2 juli 2013

Detta gör mej SÅ förbannad

Hej på er! 

Nu känner jag än en gång att jag måste få skriva ut lite av min irritation på bloggen.
Det finns något som gör mej så jäkla irriterad, nämligen facebook-statusarna och instagram-bilderna om träning.
Nu menar jag såklart inte alla statusar och bilder, jag ska förklara vad jag menar!

Jag tänker börja med facebook-statusarna: Vad jag menar är vem bryr sej om hur lång tid någon spenderat på gymmet/i löpspåret en viss dag?
Och särskilt inte om denna person publicerar dessa statusar flera gånger i veckan med ungefär samma information.
Det är såklart en annan sak om man uppnått ett mål, provat på nåt nytt eller slagit något personligt rekord, då tycker jag att det är rätt okej att skryta lite, men vardags-uppdateringarna om träningen blir bara sjukt irriterande i längden.

Och instabilderna sedan, måste man verkligen ta en bild i träningskläderna varje gång man tränar?!
Gör man det ibland är det väl ingen fara, men varje gång?!
Det finns en skillnad på regelbunden och överdriven uppdatering enligt mej. Det är klart att det är bra att man tar hand om sig och är hälsosam men måste man verkligen dela varje detalj med andra? Och värre än det, bilden på magen efter träningen! Det finns två reaktioner på denna:
1. Om du inte har den perfekta magen är det ju bara pinsamt?
2. Om du har den perfekta magen kommer såklart en del bli imponerade och gilla bilden, medan en stor del kommer strunta i att gilla den och känna sej dåliga i jämförelse och avundsjuka istället.
Jag är inte elak, jag säger bara som det är.
Såklart är det kul att se en bild om någon har bestämt sig för att gå ner i vikt och visar resultaten, men någon större skillnad efter ett pass på gymmet ser man nog inte...
Och bilderna i träningsbh, varför publicerar man sådant? Har man ingen stolthet? Man kan ju lika bra ta en bild i sin vanliga bh på samma gång då också, eller hur? Personer som gör detta måste vara besatta av att få likes, och det är klart, sätter man överdrivet många hashtags kommer folk att gilla det, men det de kanske inte tänker på att en stor del av de som ser bilden, särskilt de man känner personligen kommer att se en som horig då man hänger ut sej på det viset och både kända och mera okända kommer att prata skit om personen i fråga och då kan man ju fråga sej om några extra likes verkligen är värt allt det?
Vissa kanske anser att det är samma sak som att publicera en bikinibild på sommaren, men om det är minusgrader ute och man står i badrummet med vit vinterhud ser iallafall jag ingen som helst likhet faktiskt...

Till sist vill jag bara skriva lite om det enligt mej värsta instagrambrottet:
Tänk dej att du har en bild med ett vanligt glas mjölk som du sedan taggar en massa onödigt på tex. Onedirection, HarryStyles, Love, etc... Hashtags som man vet att massor av människor söker på, bara för att få mera likes och värre än det, sedan raderar hashtagsen efter att ha fått alla likes. Kan man inte ens stå för att man gör det? Det blir ju bara pinsamt...
Det är klart att man ska skriva hashtags på sina bilder, men man behöver ju inte överdriva?!

Nu vill jag avsluta detta inlägg med att säga att jag inte dömer någon, alla har rätt till att göra precis som de vill och jag tycker inte sämre om någon på grund av vad de gör. De finns säkert de som inte ens reflekterar över det eftersom så många gör precis likadant.
Dethär är ju bara min egen åsikt och innan ni bombaderar mej med anonym kritik vill jag att ni är medvetna om att jag inte tror mej vara bättre än någon annan. Jag är medveten om att ingen är perfekt och jag vet att jag själv har gjort flera av de här sakerna jag nämnde i inlägget och först nu på efterhand tänkt över det.
Ni ska också veta att det krävs en del mod för att våga publicera ett inlägg som dethär och stå för min åsikt eftersom att jag vet att det kommer finnas de som inte håller med mej och kommer kritisera mej ganska hårt. Så tänk på det då ni skriver era kommentarer, jag är ju bara en människa jag också! 

Ha en fin dag nu alla, och tack för att jag fick avreagera mej, haha!
Här kommer två iallafall enligt mej inspirerande bilder:


52 kommentarer:

 1. Ååååh, håller så med dig! Precis såhär tkr jag också! Och Speciellt dedär med att hashtagga typ i en skild kommentar jättemånga populära tags och sedan ta bort kommentaren.. Tummen upp åt dig! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen!! Tur att nån håller med mej! :D

   Radera
 2. håller helt med dig Martina, bra skrivet!! :)

  SvaraRadera
 3. Shit va bra skrivet håller verkligen med dig till 110% :D /zillan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack Zillan! :D Bra att fler håller med!!

   Radera
 4. håller mej dej, du har det helt på klart :)

  SvaraRadera
 5. Tror inte att killar gillar dom där som är jätte smala, Iaf vad jag vet så gillar killar "kurvigare" tjejer, medan tjejer tror att vi gillar dom riktigt smala?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, varierar säkert lite från kille till kille men tror inte heller de är så noga om tjejen är pinnsmal eller inte, hoppas inte de är så ytliga iaf... ;D

   Radera
 6. Jag håller så-å med dej!

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Krikka om dehär e du dödar ja dej nästa gång vi syns. :)

   Radera
  2. e int krikka :3 vem e krikka ens? :)

   Radera
 8. Håller med dig i allt det där om insta och facebook, totalt! :)
  Men de sista bilderna, de kan ju i och för sig vara jätteinspirerande men de är inte snälla mot dem som är födda smala, och blir kallade anorexibarn osv, och inte har valt det. Har själv varit med om det, och det är inte det roligaste!
  Men jättebra skrivet annars, verkligen! :):)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt i det du säger! Jag tycker att man åtminstonde ska försöka vara nöjd med sig som man är sålänge man varken är sjukligt smal eller sjukligt fet, vilket kan vara svårt ibland. Det jag ville säga med bilderna var att man ska vara nöjd med hur man ser ut och inte svälta sej bara för ett ideal! :)

   Radera
 9. Tummarna upp för dig! Roligt att läsa att fler tänker och tycker likadant! :)

  SvaraRadera
 10. Sjuukt bra skrivet Martina! Läser din blogg ofta och varje gång så gillar ja dig mer å mer. Stå för va du tycker och bara så du vet så e du otroligt vacker! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vilken fin kommentar, tusen tack snälla du! <3 :)

   Radera
 11. åååååh vad jag håller med dig!!!! samma är det när folk lägger ut "nyttig mat" hela tiden och hashtaggar det med tex. #healthyliving #healthyfood man blir så arg!!
  Martina, du är en vacker människa <3
  jag inspireras av dig!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kul att du tar upp det, funderade faktiskt på att nämna det i inlägget men kände att det kanske blivit för mycket... Håller helt med, man känner sej så dålig i jämförelse!! Och tusen tack, sånahär kommentarer betyder mycket! :D <3

   Radera
  2. Anonym, jag måste bara få säga: jag själv är en sån som ibland lägger upp någon bild på någon nyttig frukost/lunch/mellanmål, och taggar det med såkallade "healthspo"-taggar. Jag förstår inte varför det stör dig så mycket?? Jag menar, det finns tusentals Instagrams som är såkallade fit/health-Instagrams, där folk lägger upp bilder på nyttig mat eller träning och sedan följer andra Instagrams med samma "intressen". När jag såg din kommentar blev jag faktiskt ganska irriterad, om du inte vill se några "health"-taggar så följ ingen sådan Instagram som lägger sådana taggar då?!? Det jag ville säga med dethär är att folk som försöker göra sitt liv bättre genom att bli mer hälsosamma och träna mer får ju en slags motivation från att själv lägga upp bilder med nyttig mat och fitness-relaterade saker på Instagram. Och det är ju jättebra! (Enligt mig iallafalll...) Så låt dem som vill göra det göra det då, det kanske hjälper dem att hitta en bättre livsstil och bli lyckligare!
   Då du klagar på det där, tänk på att det är samma sak som om jag skulle komma och klaga på alla som lägger upp en bild på något godis/onyttigt och taggar det med #fetto eller vad de nu taggar det med. Om de vill lägga upp någon bild på något godis/annat så får de väll göra det. None of my business. Om de vill göra det får de fan göra det också.
   Pluss, så tycker jag du ska tänka igenom det lite, vilket är bättre, att lägga upp en bild på något onyttigt, eller att lägga ut en bild på något nyttigt?

   Jag menade inget illa med det här, var bara tvungen att ta ställning och kommentera det jag ville få sagt, hoppas ingen tog illa upp av det här! :)

   Radera
  3. Oj vad skönt att du inte kommenterade anonymt Mexih, pluspoäng ;) och visst har du rätt, i mitt inlägg stör jag mej bara på överdriven uppdatering typ flera gånger om dagen, men om man ibland publicerar sin nyttiga mat är det ju bara inspirerande och kan ge folk nya ideer !! :D Det verkar som att folk fått uppfattningen om att jag stör mej på all health/fit uppdatering på instagram men jag menade ju bara den överdrivna everytime uppdateringen! :)

   Radera
 12. Alla får väl se ut som de vill det har du inget att göra med, det är ju din åsikt men du kan ju inte tvinga någon att lägga på sig mer kilon. Folk får se ut hur de vill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte du förstod vad jag menade riktigt, jag menar ju inte att folk måste vara stora eller gå upp i vikt, jag menar bara att det är sjukt att vara så smal som kändisarna oftast är och att det inte borde vara idealet! Alla får väl vara som de vill och vara glada över det, ingen borde behöva känna sej ful på grund av kroppar media anser är ideala.

   Radera
  2. vänta va nu hänger jag inte alls med här
   "du kan ju inte tvinga någon att lägga på sig mer kilon"
   Var exakt i det här inlägget står det att någon måste bli fetare eller gå upp i vikt? Än mindre försöker hon ju TVINGA någon till det hahahaha. Jag tror inte att du har läst vad hon skrev i det här inlägget, alls.
   Snälla du som kommenterade, du behöver inte ta saker personligt när det inte finns någon orsak till det.
   kthxbai
   love and peace :**

   Radera
  3. Haha håller med, innan man kommenterar borde man kanske läsa vad jag skrivit också... ;)

   Radera
 13. Som kille kan jag hålla med! Kurvor och lite att "ta i" är det som vi gillar ;) Tänk inte för mycket på vikten, träna för att blir starkare!! Och för att ha roligt :D Då kommer kroppen visa att den gillart ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha låter ju perfekt! :D

   Radera
  2. som tjej så blir man ju bara så glad av att höra en kille säga rätt ut såhär att kurvor och lite att ta i är något positivt :'))))

   som någon här ovan skrev (tror jag?) så är det tjejer som sätter press på tjejer. jag känner inte någon skinnyhets från killar, utan det är ALLTID andra tjejer som får mig att känna mig tjock. sorligt men sant. men bra inlägg martina, håller med dig! visst får dom sätta upp bilder på magen eller den otroligt nyttiga frukosten, men varje dag är kanske liiiite för mycket ...

   Radera
 14. Håller så med dej! :D

  SvaraRadera
 15. ååh, underbart inlägg!! håller med dej ti 100% :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fint att höra!! :D

   Radera
  2. Eller läsa borde jag kanske skrivit... XD!

   Radera
 16. Förlåt nu Martina, men ja vill bara sejj att vissa konton som lägger upp bilder på sin mage efter en träning, skriver att de ska å träna och bara instagrammar om träning osv, såna konton har ju ofta en anledning ti de di jör på de sätte att di motiverar andra att ta tag i träning, som exempel! Nån kanske tänker att de vill följa en sådan som bara uppdaterar om träning, för att få MOTIVATION!! Så ja håller int riktit me dej om dedär..
  Om de man gör dagarna i ändan e att träna, så tycker ja man ska få instagramma om de också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sätt och vis tycker jag nog att du har rätt i det du säger också, man kan se på saken ur olika vinklar och det är klart att det beror på personen som publicerar, vissa vill inspirera med sina instagram konton och det är det ju inget fel med! :)

   Radera
 17. Så sant ! Folk bryr se meir om likes o om hu mang pojk som e kåt på di än om respekt o stolthet. He väl deiras eiji val, men tycker he synd att så mang lägger ut se själv såde.

  SvaraRadera
 18. Tycker exakt som dig och såklart man nångång kan publicer en bild om något som handlar om träning men int dagligen. Starkt gjort av dig att ta upp dehär å skriv om e! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, lagom är bäst! Tack snälla du! :D

   Radera
 19. en sport bh är väl fan inte samma som en vanlig bh? komigen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla ser det väl olika men jag tycker inte man ska lägga upp bilder på sej själv i underkläder, vare sej de är sport eller inte, men somsagt det är upp till var och en hur de själva tycker! :)

   Radera
 20. Vad du än skriver och hur du än skulle skriva det kommer du få kritik av människor här i världen.
  Alla tycker så olika, ta inte åt dig. Jättebra skrivet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superfint sagt, tack ska du ha!! <3

   Radera
 21. Jag vill bara säga åt dig jag tycker du vacklar lite i din svar av kommentarerna, de blir osäkert va du riktigt tycker eftersom du godkänner det vissa gånger och vissa gånger inte! Vill bara säg håll hårdare på din åsikt eller skriv inte så här negativt alls!! Kom ihåg att du också kanske är en förebild för någon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du kan se det på det viset, men jag står fast vid min åsikt jag försöker bara se saken ur de som kommenteras synvinkel för att inte verka som en som inte kan höra på och försöka förstå andra. Jag står fast vid vad jag tycker men försöker samtidigt förstå mina läsare och deras åsikter, jag vill inte starta gräl med någon för en sådanhär sak. :)

   Radera
 22. Jag håller verkligen med dig Martina! Klart att man kan lägga ut någon bild som handlar om träning, fast man behöver ju inte göra det dagligen. Bra skrivet! :)
  + Du ska veta att du har jättebra blogg! :)

  SvaraRadera
 23. http://cdn.blisstree.com/files/2012/02/when-did-this-become-hotter-than-this-it-didnt-463x700.jpg

  SvaraRadera