26 januari 2014

KOSTDAGBOK

Hej på er!
Uppdateringen blev lite senare idag, har kämpat hårt med att skicka iväg min Bodycombat licensvideo och efter det även dragit ett träningspass.

Idag publicerar jag alltså min kostdagbok över veckan som gått!
För mig krävdes det en del mod eftersom jag alltid haft ett rätt komplicerat förhållande till mat - särskilt som yngre. 
Jag tror att att min självkritik och min hårda självdisciplin har lett till att mat ibland känns mera ångestfyllt än trevligt att äta... När jag var mindre vågar jag nästan säga att jag låg på gränsen till en ätstörning, men på äldre dagar har jag lärt mig hur jag ska handskas med sådana känslor, släppa ångesten och äta som jag vill! 

Innan ni läser min dagbok vill jag att ni är medvetna om att jag har ätit precis som jag alltid gör utan att anstränga mig eller lämna något oskrivet. 
Grejen med detta är att jag vill ha en överblick över hur jag vanligtvis äter och se över vad jag kan förbättra i mina vanor framöver, så var överséende, jag tränade ovanligt mycket förra veckan (8 pass) och jag är inte perfekt - hur gärna jag än önskade det, haha!Som ni kanske märkte har jag inte varit petnoga, jag har inte skrivit upp smådetaljer och exakta mått på vad jag ätit och inte heller varit särskilt noga med det jag druckit...
Dock kunde jag i alla fall dra ett par slutsatser från resultatet:

- Jag äter rätt mycket frukt men inte särskilt mycket grönsaker vilket jag kanske borde balansera lite bättre.

- Jag är tydligen rätt sötsugen efter middagen..? (Har inte tänkt på det tidigare men det sitter säkert kvar efter att jag slutade snusa och alltid kände mig snål på nikotin efter maten.)

- Jag kunde begränsa de sötsaker jag äter till en dag i veckan - Att sluta helt är inte ett alternativ för mig!

- Jag dricker rätt mycket kaffe... Dock är jag inte säker på att det är något jag ens vill sluta med?

- Tillsist borde jag vara lite mera noggrann med måltidsrytmen under lediga dagar!

Hoppas ni är nöjda med inlägget och att det blev som ni tänkte er..? :) 

9 kommentarer:

 1. Jättebra! Tycker det är bra att du är ärlig lagt upp allt vad du har ätit! Ibland kan man få den uppfattningen att tjejer inte äter, eller ens borde äta, "ordentligt". (Om du förstår vad jag menar, kanske tillräckligt är ett bättre ord? hahah) Och det känns som att många har glömt bort att man inte blir tjock av en (eller 2 för den delen) bitar pannkaka. Så bra gjort för att du delade med dig av det här, tror det behövdes :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Nej, jag tycker inte heller man ska hänga upp sig på smådetaljer, lite pannkaka ibland gör ingen stor skillnad - Sålänge det inte är varje dag! :D

   Radera
 2. Hejsan tycker att du äter ganska hälsosamt, om jag jämför med mig själv. Tycker nästan att du äter i underkant mes tanke på att det ändå blev åtta gympass den veckan. Men fortsätt i din egen stil det är alltid bäst. Beror ju även på vilket mål man har med sin träning. Dvs. Om man vill bli muskulös eller snygg och smidig :) bra blogg förresten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vet inte, har ingen koll på om jag äter för lite..? Brukar öta tills jag är mätt, haha! :D Visst, jag har väl inte de sämsta vanorna heller, men alltid kan man ju förbättra nåt :)!

   Radera
 3. Glömde att säga att jag är en 20årig kille :)

  SvaraRadera
 4. Slutat snusa? U go girl!!

  SvaraRadera
 5. Ja tycker du e sjukt modig som lägger upp allt va du äter! Inte många som sku våg göra de :) Annars så tycker jag du äter jättebra å mycket frukt å regelbundet äter du åxå för den delen :) superbra, fortsätt så! :) Sjukt bra blogg btw :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag måste nog erkänna att du har rätt, det krävdes lite mod...Kul att du tycker det, känns alltid bra med positiv respons, tack!! :D <3

   Radera